Het begin

Laat het maar aan een Italiaan over om zo’n eigenwijs wijntje als Canei te maken. In 1975 stapte Italiaanse wijnmaker Francesco Paschina af van het traditionele wijnmaakproces. Francesco wilde iets anders, traditionele wijn veranderen in een baanbrekend nieuw product. Samen met Luigi Bosca werkte ‘wijntovenaar’ Francesco zijn idee uit in het plaatsje Canelli te Piemonte, Italië. Een gebied waar veel muskaatdruiven worden verbouwd. Daar ontstond het idee om een toegankelijke wijn te creëren die zo fris en zo bubbly zou zijn, dat mensen van over de hele wereld ‘m lekker zouden vinden. De muskaatdruif nam hij als basis en voegde er natuurlijke aroma’s en een licht bubbeltje aan toe. Het resultaat: een Frizzante wijn met een laag alcoholpercentage, een subtiele sprankeling en een delicaat zoetje. Canei was geboren.

Het succes

Canei werd in een rap tempo populair, doordat de wijn zoeter is dan de vele andere wijnen en door het lage alcoholpercentage. Veertig jaar later is Canei wereldwijd beroemd en geliefd. Die éne fles Frizzante was het begin van Canei en de 9 sprankelende smaken die we inmiddels onder onze hoede hebben. Naast de Frizzante wijnen, wit en rosé, hebben we ook nog eens frisse Frizini wijnen in verschillende fruitige smaakvarianten zoals Apple, Forest Fruit, Mango, Peach, Pear, Strawberry en hebben we sinds vorig jaar de verrassende wijncocktail Hugo in ons assortiment.

De toekomst

Aan het ongekende succes van Canei heeft ook de opvallende elegante fles met de lange slanke hals een bijdrage geleverd. Hoewel onze fles in die veertig jaar heel wat veranderingen heeft doorstaan, is de kwaliteit altijd even goed gebleven. En dat beloven we dan ook voor de toekomst. Eigenwijs zijn we bij Canei nog altijd. Daarom zijn we continu bezig met innoveren en lopen we altijd voor op trends op het gebied van wijn en vernieuwende wijncocktails. Op onze Facebookpagina kun je ons op de voet volgen, zien welke nieuwe sprankelende smaken we uitbrengen en je laten verrassen door andere niet-te-missen nieuwtjes rondom Canei. Want één ding is zeker. Welke smaak er dan ook wordt ingeschonken, de bubbeltjes van Canei geven aan iedere gelegenheid een vrolijke sprankeling.